Risotto met Ham, Paprika en Prei

Risotto met Ham, Paprika en Prei
Ingrediënten: 1 ui, 1 teen knoflook, tijm, 250 gram risottorijst, scheutje witte wijn, 500 ml bouillon, 150 gram hamblokjes, 1 rode paprika, 1 prei, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teen knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto-rijst toe. Schep even om. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk 750 ml bouillon toe. Bak ondertussen in een andere pan 150 gram blokjes ham met 1 in blokjes gesneden rode paprika tot de paprika zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak de prei mee tot de prei zacht is. Voeg, als de risotto klaar is, de ham, prei en paprika aan de risotto toe. Roer 75 gram geraspte kaas door de risotto en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat