Gepofte Aardappels Gevuld met Ui, Kaas en Ham

Gepofte Aardappels Gevuld Met Ui, Kaas en Ham

Ingrediënten: 2 grote aardappels, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 plakjes ham, tijm, melk, boter, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen 2 grote aardappels schoon. Prik de schil in met een vork of cocktailprikker. Leg de aardappels in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de vulling. Bak 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, fijngesneden ham en wat tijm tot de ui zacht is. Haal de aardappels uit de oven. Haal een klein stukje van de bovenkant af en schep de aardappel uit de schil. Pureer de aardappels met melk en een beetje boter. Schep het ui-mengsel met wat geraspte kaas door de aardappelpuree. Schep de aardappelpuree terug in de schil. Leg de aardappels weer terug in de ovenschaal. Strooi er extra geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Wij hebben gepaneerde kipfilet en een salade erbij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel