Gehaktballen met Luikse Saus

Gehaktballen met Luikse Saus

Ingrediënten: 3 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 300 ml water, 1 rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop, 30 gram rozijnen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht en een beetje bruin is in het achtergebleven vet. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 300 ml water, 1 verkruimeld rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel