Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 300 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis, 450 gram aardappelpuree, 1 rookworst, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 theelepel sambal en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 300 gram spitskool toe en roerbak de spitskool tot de spitskool zacht is. Roer er 2 eetlepels ketjap manis, 450 gram aardappelpuree en 1 in plakjes gesneden rookworst door. Verdeel het spitskoolmengsel over 3 eenpersoons ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal). Leg er een plak kaas over. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel