Italiaans Stoofvlees

Italiaans Stoofvlees
Ingrediënten: 1 kilo rundvlees, zout, peper, bloem, 2 uien, tijm, 100 gram salami, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 wortel, 250 gram champignons, 4 eetlepels balsamico azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 3 bouillonblokjes,

Aantal personen: 6

Snij 1 kilo rundvlees in grote blokken. Bestrooi met zout en peper. Bedek met een laagje bloem. Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in een hete boter. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Voeg nieuwe boter toe en bak hierin 2 gesnipperde uien wat tijm, 100 gram in reepjes gesneden salami en en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden wortel toe en roerbak 10 minuten mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg 4 eetlepels balsamico azijn toe en roer goed door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 3 verkruimelde bouillonblokjes toe. Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur lage. Laat vervolgens 2 uur pruttelen op laag vuur. Lekker met spaghetti, maar ook zoals wij het hebben gedaan met frietjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat