Tomatensoep met Balletjes

Tomatensoep met Balletjes
Ik had nog tomaten die nodig op moesten. Daarom heb ik de tomaten verwerkt in deze tomatensoep. Lekker met balletjes, want dat is nog zo ouderwets.

Ingrediƫnten: 1 ui, tijm, 6 trostomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 2 bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis, 100 gram soepballetjes (verse, AH),

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Ontvel 6 trostomaten, wij deden dat met een dunschiller, en snij de tomaten in blokjes. Voeg de tomaatblokjes toe aan de ui en bak mee tot de tomaten zacht zijn. Voeg 500 ml gezeefde tomaat, 2 verkruimelde bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis en 100 gram soepballetjes toe. Roer goed door. Laat op laag vuur een uurtje pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik wordt. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat