Tomatensoep met Balletjes

Tomatensoep met Balletjes

Ik had nog tomaten die nodig op moesten. Daarom heb ik de tomaten verwerkt in deze tomatensoep. Lekker met balletjes, want dat is nog zo ouderwets.

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 6 trostomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 2 bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis, 100 gram soepballetjes (verse, AH),

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Ontvel 6 trostomaten, wij deden dat met een dunschiller, en snij de tomaten in blokjes. Voeg de tomaatblokjes toe aan de ui en bak mee tot de tomaten zacht zijn. Voeg 500 ml gezeefde tomaat, 2 verkruimelde bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis en 100 gram soepballetjes toe. Roer goed door. Laat op laag vuur een uurtje pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik wordt. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel