Risotto met Paddenstoelen

Risotto met Paddenstoelen

Ingrediënten: 1 ui, tijm, oregano, 250 risotto rijst, scheutje witte wijn, 1 liter groentebouillon, 250 gram champignons, 150 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shi-itakes), 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm en oregano naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe. Roer even door zodat de rijst glanst. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk 1 liter groentebouillon toe, roer af en toe, en laat de risotto in 20 minuten gaar worden. Bak ondertussen in een andere pan 250 gram in plakjes gesneden champignons en 150 gram gesneden gemengde paddenstoelen tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg als de risotto gaar is de paddenstoelen en 100 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel