Muffins met Appel en Spekkoekkruiden

Muffins met Appel en Spekkoekkruiden
Vandaag is Michel aan het bakken geslagen, muffins als traktatie. Lekker! Naast deze muffins met appel en spekkoekkruiden heeft hij ook chocolade muffins gemaakt.

Ingrediƫnten: 100 gram roomboter, 2 appels, spekkoekkruiden, 500 gram bloem, 120 gram suiker, 5 theelepels bakpoeder, zout, 3 eieren, 300 ml melk,

Aantal muffins: 18

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 100 gram roomboter. Schil 2 appels en snij de appels in blokjes. Roer er naar smaak spekkoekkruiden door. Laat even staan. Meng 500 gram bloem met 120 gram suiker, 5 theelepels bakpoeder en wat zout. Meng 3 eieren met 300 ml melk. Mix de melk met eieren door de bloem. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en mix nog even. Roer als laatste de appels door het beslag. Doe papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm. Vul de vormpjes met het beslag. Zet de muffinvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de muffinvorm en laat het goed afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel