Indische Hachee

Indische Hachee

Ingrediënten: 750 gram rundvlees, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 3 flinke uien, scheutje azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 bouillonblokjes, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels ketjap manis, 1 pot doperwten en worteltjes, naturel chips,

Aantal personen: 4

Bestrooi 750 gram in blokjes gesneden rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees met 3 fijngehakte teentjes knoflook bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 3 gesnipperde uien op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Doe het vlees terug in de pan en voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 verkruimelde bouillonblokjes, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 4 eetlepels ketjap manis toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe en warm het geheel goed door. Serveer met rijst en een beetje naturel chips. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Indische Hachee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *