Oliebollen

Oliebollen
Vandaag zijn Jan en Mieneke bij ons om oud & nieuw te vieren. Daarbij horen natuurlijk oliebollen. Mieneke en Britt zijn dan ook in de schuur aan de gang gegaan om verse oliebollen te bakken. Doet me denken aan vroeger!

Ingrediënten: 500 gram rozijnen, 2 appels (Goudreinet), 2 pakken Koopmans oliebollen mix, 1 liter handwarm water,

Aantal oliebollen: ruim 60

Laat 500 gram rozijnen ongeveer 15 minuten wellen in warm water. Dep de rozijnen droog. Schil 2 appels en snij ze in kleine blokjes. Maak een glad beslag van 2 pakken Koopmans mix voor oliebollen en 1 liter handwarm water. Doe dit met een mixer met deeghaken of een pollepel. Roer de rozijnen en de stukjes appel er door. Dek de beslagkom af met plasticfolie. Laat het beslag bij kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de olie (bij voorkeur zonnebloemolie) tot 190 graden in een friteuse. Doe met een grote lepel schepjes oliebollenbeslag in de friteuse. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten bruin. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier. Serveer natuurlijk met poedersuiker! Smul ze!

Koopmans heeft ook een bakfilm aan oliebollen gewijd:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)