Appelbeignets (Appelflappen)

Appelflappen (Appelbeignets)
Naast de oliebollen hebben de dames ook appelbeignets gebakken. Volgens mij noemden wij ze vroeger appelflappen, maar dat is de driehoekige variant met bladerdeeg gemaakt.

Ingrediƫnten: 4 appels (Goudreinet), suiker, kaneel, 200 gram Koopmans oliebollen mix, 400 ml melk,

Aantal appelflappen: 20

Verwarm de olie in de friteuse voor op 190 graden. Schil 4 appels, boor het klokhuis er uit met een appelboor. Snij de appels in schijven. Bestrooi de appelschijven met kaneel en suiker naar smaak. Mix 200 gram Koopmans oliebollen mix met 400 ml melk tot een glad beslag. Haal de appelschijven door het beslag. Bak de appelschijven ongeveer 3 minuten in de hete olie. Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier. Smul ze.

Koopmans heeft ook een bakfilm waarin je precies ziet hoe je appelbeignets maakt:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour