Stroopwafelcake

Stroopwafelcake
Van de week zag ik op beautyblog Sillysilsil een recept voor een stroopwafelcake, dat leek mij ook erg lekker. Aangezien er dit weekend visite komt die ook wel van zelfgebakken cakes houden kon ik dit mooi uit proberen. Uiteraard heb ik totaal mijn eigen twist aan het recept gegeven.

Ingredi├źnten: 250 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, zout, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 4 stroopwafels,

Verwarm de oven voor op 130 graden. Ik kies voor deze lage temperatuur om te bekijken of de cake egaler rijst. Aan het einde van de baktijd verhoog ik de temperatuur naar 160 graden voor de bruine korst.

Meng 250 gram boter met 250 gram witte basterdsuiker. Voeg 4 eieren toe en mix tot een smeuïg geheel. Voeg 250 gram bloem, een snufje zout, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker toe en mix tot een egaal beslag. Snij 4 stroopwafels in kleine stukjes. Meng de stukjes stroopwafels door het beslag. Schep het beslag in een beboterde cakevorm.

Zet de cakevorm ongeveer 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven nog 10 minuten op 160 graden. (Ik was te ongeduldig en deed dit eerder waardoor het nog iets is opengegaan). Laat de cake afkoelen. Smul ze!


1 reactie op “Stroopwafelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat