Babi Pangang met Nasi Keboeli

Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, gekookte rijst (200 gram), ketjap manis,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg geleidelijk de koude rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Babi Pangang
Ingrediënten: 600 gram speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, nootmuskaat, 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, flinke scheut citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, peper,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 600 gram speklappen in reepjes, wrijf de reepjes speklap in met ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, een flinke scheut citroensap, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout en peper. Marineer hierin de speklapjes. Bak de gemarineerde speklapreepjes even in een hete koekenpan. Doe de gemarineerde speklapjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker,

Meng 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels donkere basterdsuiker. Verwarm de saus op laag vuur.


3 reacties op “Babi Pangang met Nasi Keboeli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel