Macaroni Ovenschotel met Tomaat en Kaas

Macaroni Ovenschotel met Tomaat en Kaas
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 275 ml melk, peper, 1 blik tomaatblokjes, 150 gram geraspte kaas, macaroni, mozzarella,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Houdt de dobbelsteentjes ontbijtspek apart. Smelt 25 gram boter in een pannetje. Roer er 2 eetlepels bloem door. Bak het kort mee, het mag niet bruin worden. Voeg er geleidelijk, al roerende, 275 ml melk door. Breng op smaak met een beetje peper. Roer een blik tomaatblokjes door de saus. Haal de saus van het vuur. Roer er 150 gram geraspte kaas door. Roer de macaroni en de dobbelsteentjes ontbijtspek door de saus. Schep de saus in een ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas en stukjes mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat