Shepherds Pie

Shepherds Pie

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 1 wortel, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel HP sauce, 1 bouillonblokje, aardappelpuree, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los. Voeg 1 gesneden wortel toe en bak ongeveer 10 minuten mee. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel HP sauce en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Schep het gehakt in een ovenschaal. Bedek met een laagje aardappelpuree, ik gebruikte de overgebleven aardappelpuree van maandag. Bestrooi ruim met geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel