Shepherds Pie

Shepherds Pie
Ingredi├źnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 1 wortel, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel HP sauce, 1 bouillonblokje, aardappelpuree, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los. Voeg 1 gesneden wortel toe en bak ongeveer 10 minuten mee. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel HP sauce en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Schep het gehakt in een ovenschaal. Bedek met een laagje aardappelpuree, ik gebruikte de overgebleven aardappelpuree van maandag. Bestrooi ruim met geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat