Hapjes tijdens Kookboek van het Jaar @Oldenhof

BroccolisoepVandaag was de kookboekenruilbeurs die ik samen met Edith en Fusina heb georganiseerd bij Oldenhof Hilversum. We stonden er gebeiteld en werden voorzien van de lekkerste hapjes van kookboekenschrijvers die er waren vanwege de week die in het teken staat van het ‘Kookboek van het Jaar‘ verkiezing. Altijd lekker! Zo werden we rond de lunchtijd al verwend met een kopje verse broccolisoep van Oldenhof kok Gaston, erg lekker en een stokbroodje met parmaham (en ander lekkers).

Katies CookiesDaarnaast stond Katie van Katies Cookies er met haar homemade cookies die door de brievenbus passen. Je kan er bijna niet vanaf blijven zo lekker! Meneer Wateetons deed een workshop worst maken en er werden heel wat worsten gemaakt en gelukkig mochten we proeven. Lekker hoor zo’n zelfgemaakte worst. Ik had een stukje met varkensvlees en venkelzaad.

Kaneelbroodjes van LevineOok werd er geproefd van de steak, Angus steak, met bearnaisesaus van Marcus Polman. Je proeft dan zeker wel de kwaliteit. Levine van Uit de Keuken van Levine was bij Oldenhof druk aan het bakken. Op de foto zie je haar kaneelbroodjes. Naast deze broodjes maakte ze ook pizzabroodjes en die zijn ook heerlijk. Mocht er van Levine ooit een bakboek uit komen zal ik als een van de eerste een boek aanschaffen, want zoals zij het laat zie is brood bakken best makkelijk!

ijs van kees raatAls lekkere afsluiter kwam Kees Raat nog zijn nieuwe boek ‘IJstijd’ promoten, dat doe je natuurlijk met ijs. Zelf had ik stroopwafelijs en Michel had dit chocoladeijsje. Nou dat wil ik ook wel zelf thuis maken, dus snel het recept maar opzoeken in het boek! Van Joke Boon kregen we overigens nog een bakje honingtomaatjes mee die we deze week lekker gaan eten. Daarnaast had Claudia Reina van Onze Smultuin brownies en had Bart van Olphen, schrijver van Het Nederlandse Viskookboek een vis in zoutkorst gemaakt. Kortom er was genoeg te proeven bij Oldenhof!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat