Schnitzels met Champignons en Prei in Roomsaus

Schnitzels met Champignons en Prei in Roomsaus
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 schnitzels, zout, peper, 1 prei, 250 gram champignons, 250 ml kookroom, 100 ml water, 1 bouillonblokje, marjolein,

Aantal personen: 2

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bestrooi 2 schnitzels met zout en peper. Bak de schnitzels in het achtergebleven vet aan beide zijden bruin. Haal de schnitzels uit de pan en houdt het apart. Bak 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes gesneden champignons tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kookroom, 100 ml water, 1 verkruimeld bouillonblokje en een beetje marjolein toe. Breng even aan de kook. Roer de ontbijtspek door de saus en leg daarna de schnitzels weer terug in de pan. Warm het geheel nog 5 minuten door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat