Schnitzels met Champignons en Prei in Roomsaus

Schnitzels met Champignons en Prei in Roomsaus

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 schnitzels, zout, peper, 1 prei, 250 gram champignons, 250 ml kookroom, 100 ml water, 1 bouillonblokje, marjolein,

Aantal personen: 2

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bestrooi 2 schnitzels met zout en peper. Bak de schnitzels in het achtergebleven vet aan beide zijden bruin. Haal de schnitzels uit de pan en houdt het apart. Bak 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes gesneden champignons tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kookroom, 100 ml water, 1 verkruimeld bouillonblokje en een beetje marjolein toe. Breng even aan de kook. Roer de ontbijtspek door de saus en leg daarna de schnitzels weer terug in de pan. Warm het geheel nog 5 minuten door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel