Gepaneerde Schnitzels in Tomatensaus met Mozzarella uit de Oven

Gepaneerde Schnitzels in Tomatensaus met Mozzarella uit de Oven
Ingrediƫnten: 3 schnitzels, zout, peper, bloem, 1 ei, paneermeel, gedroogde oregano, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine wortel, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 2 bosuien, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 3 schnitzel in reepjes. Bestrooi met zout en peper en wentel de schnitzelreepjes door de bloem. Haal de schnitzel vervolgens door een geklutst ei en paneermeel gekruid met gedroogde oregano. Bak de schnitzels in hete olie bruin. Leg de schnitzelreepjes daarna in een ovenschaal.

Bak 1 gesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in dunne plakjes gesneden wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten en 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel 5 minuten door. Pureer met een staafmixer. Voeg 2 in ringen gesneden bosuien toe.

Giet de tomatensaus over de schnitzelreepjes in de ovenschaal. Verdeel er 1 bolletje mozzarella over en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker met een salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat