Gepaneerde Schnitzels in Tomatensaus met Mozzarella uit de Oven

Gepaneerde Schnitzels in Tomatensaus met Mozzarella uit de Oven

Ingrediënten: 3 schnitzels, zout, peper, bloem, 1 ei, paneermeel, gedroogde oregano, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine wortel, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 2 bosuien, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 3 schnitzel in reepjes. Bestrooi met zout en peper en wentel de schnitzelreepjes door de bloem. Haal de schnitzel vervolgens door een geklutst ei en paneermeel gekruid met gedroogde oregano. Bak de schnitzels in hete olie bruin. Leg de schnitzelreepjes daarna in een ovenschaal.

Bak 1 gesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in dunne plakjes gesneden wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten en 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel 5 minuten door. Pureer met een staafmixer. Voeg 2 in ringen gesneden bosuien toe.

Giet de tomatensaus over de schnitzelreepjes in de ovenschaal. Verdeel er 1 bolletje mozzarella over en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker met een salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel