Risotto met Courgette en Champignons

Risotto met Courgette en Champignons
Ingrediënten: 1 courgette, 250 gram champignons, tijm, 1 ui, 275 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 500 ml bouillon, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 1 in blokjes gesneden courgette zacht in hete boter. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en wat tijm toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Schep alles uit de pan en houdt het apart. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de risotto rijst toe en roer zodat de olie over al zit. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml bouillon toe en laat de risotto onder af en toe roeren gaar worden. Roer 100 gram geraspte kaas, de courgette en champignons door de risotto en warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat