Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, kipkruiden, 4 plakjes rauwe ham, 1 ui, tijm, 250 gram champignons, 250 ml kookroom (Bleuband Finesse), 1 kippenbouillonblokje, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en kipkruiden. Omwikkel de kipfilets elk met 2 plakjes rauwe ham en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak de champignons mee tot het zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe en verkruimel er 1 kippenbouillonblokje boven. Laat een paar minuten pruttelen en roer er dan van het vuur af 75 gram geraspte kaas door. Schenk de saus in de ovenschaal en strooi de resterende geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er frietjes uit de Actifry bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat