Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, kipkruiden, 4 plakjes rauwe ham, 1 ui, tijm, 250 gram champignons, 250 ml kookroom (Bleuband Finesse), 1 kippenbouillonblokje, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en kipkruiden. Omwikkel de kipfilets elk met 2 plakjes rauwe ham en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak de champignons mee tot het zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe en verkruimel er 1 kippenbouillonblokje boven. Laat een paar minuten pruttelen en roer er dan van het vuur af 75 gram geraspte kaas door. Schenk de saus in de ovenschaal en strooi de resterende geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er frietjes uit de Actifry bij gegeten. Eet smakelijk!

Deel via Tweet about this on Twitter3Share on Facebook0Pin on Pinterest120Share on Google+0Email this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel