Macaroni Ovenschotel met Spek, Tomaat en Kaas

Macaroni Ovenschotel met Spek, Tomaat en Kaas

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 6 tomaten (trostomaten), 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, macaroni, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, extra geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek op laag vuur tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak het mee tot het zacht is. Voeg 6 in blokjes gesneden tomaat en 500 ml gezeefde tomaat toe. Roer er vervolgens 1 verkruimeld bouillonblokje en ongekookte macaroni (hoeveelheid zelf inschatten) er door. Laat op laag vuur even zachtjes pruttelen. Maak ondertussen een kaassaus. Smelt 25 gram boter en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer goed. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml melk toe. Roer er van het vuur af 75 gram geraspte kaas toe en laat dit smelten. Breng op smaak met nootmuskaat. Roer de kaassaus door de macaroni. Schep de macaroni in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel