De Theefabriek in Houwerzijl

Hartige Poffert Grunneger mollebonen-poffert Grunneger scones Sandwich brie, ham ananas

Omdat we er nu toch dichtbij waren, zijn we naar het theemuseum ‘De Theefabriek’ in Houwerzijl gegaan. Kijken naar de geschiedenis van de thee in een kerkje, theetjes uitzoeken in het theewinkeltje en geluncht in de theeschenkerij.

Ik zelf had de Grunneger Mollebonen poffert, 2 plakjes hartige poffert met daarin tuinbonen en Groninger worst met honingmosterdsaus, erbij een dropthee. Michel had de Grunneger scones, 2 scones met citroenjam (lemon curd) en slagroom met een sinaasappelthee en Britt koos de sandwich met brie, ham en ananas met een kaneelthee. Het was lekker, het museum leuk en interessant en bij het winkeltje moest ik me inhouden.

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl
Tel: 0595-572053


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel