De Theefabriek in Houwerzijl

Hartige Poffert Grunneger mollebonen-poffert Grunneger scones Sandwich brie, ham ananas
Omdat we er nu toch dichtbij waren, zijn we naar het theemuseum ‘De Theefabriek’ in Houwerzijl gegaan. Kijken naar de geschiedenis van de thee in een kerkje, theetjes uitzoeken in het theewinkeltje en geluncht in de theeschenkerij. Ik zelf had de Grunneger Mollebonen poffert, 2 plakjes hartige poffert met daarin tuinbonen en Groninger worst met honingmosterdsaus, erbij een dropthee. Michel had de Grunneger scones, 2 scones met citroenjam (lemon curd) en slagroom met een sinaasappelthee en Britt koos de sandwich met brie, ham en ananas met een kaneelthee. Het was lekker, het museum leuk en interessant en bij het winkeltje moest ik me inhouden.

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl
Tel: 0595-572053
Twitter : @theefabriek
Facebook : TheeFabriek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat