De Gasterie in Midlaren

mosterdsoep filet mignon ingerolde varkenshaas

dame blanche kletskoppen
De eerste dag van onze vakantie in het noorden van Drenthe, Midlaren. Natuurlijk niet gekookt maar lekker uiteten geweest in een restaurant in het dorpje Midlaren zelf, wat we eigenlijk per toeval hebben gevonden via internet ‘De Gasterie’. We hebben er alle drie voortreffelijk gegeten. We hebben een driegangenmenu gedaan. Vooraf hebben ik en Britt de mosterdsoep met droge worst, gesnipperde prei en room genomen en Michel koos voor de uiensoep, lichtgebonden en geserveerd met een broodje gegratineerd met kaas. Als hoofdgerecht namen Michel en ik de filet mignon, gegrilde ossenhaas geserveerd met gebakken oesterzwammen en champignons met een rode wijn saus. Britt nam de ingerolde varkenshaas, varkenshaas ingerold met spek, uit de oven en gegratineerd met geitenkaas en pesto. Als nagerecht namen Britt en ik de ‘dame blanche’, vanille roomijs met warme chocoladesaus en slagroom. Michel koos voor ‘kletskoppen’, een stapeltje van kletskoppen en boerenroom vanille ijs geserveerd met slagroom. Een echt aanrader dit restaurantje!

De Gasterie Eterij & Drinkerij
Groningerstraat 31
9475 PA Midlaren
Tel: 050-4091462
Twitter : @gasterie
Facebook : DeGasterie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat