Risotto met Prei en Speklapje

Risotto met Prei en Speklapje
Ingrediënten: 2 speklapjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 prei, scheutje witte wijn, 250 gram risotto rijst, 750 ml bouillon, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 2 in blokjes gesneden speklapjes tot het knapperig is. Schep het uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en bak tot de prei zacht is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Voeg geleidelijk 750 ml bouillon toe, onder af en toe roeren, en laat de risotto rijst de bouillon opnemen. Roer er 100 gram geraspte kaas door en doe de speklapjes terug in de pan. Warm het geheel goed door en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel