Cocktails

cocktailsVandaag had ik een barbecue van het werk. Samen met een collega heb ik ook cocktails ‘geshaked’. De vier cocktails, 2 alcoholische en 2 niet alcoholische, gingen als zoete broodjes, we waren dus al snel uitverkocht. Uiteraard heb ik de recepten nog!

Rode Cocktail
Ingrediënten: 30 ml grenadine siroop, 60 ml ananassap, 60 ml sinaasappelsap, 60 ml grapefruitsap,
Alles in de shaker en shaken maar en in een glas met ijs!

Mohito CocktailBlauwe Cocktail
Ingrediënten: 30 ml Blue Curacao, 30 ml kokosmelk, 30 ml Barcardi, 60 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!

Cocktail met munt
Ingrediënten: 2 partjes limoen, 10 muntblaadjes, scheutje suikersiroop, theelepel rietsuiker, 50 ml Barcardi, crushed ijs, sodawater,
Knijp de limoenpartjes uit boven een cocktailglas en doe ze in het glas. Voeg de muntblaadjes, een scheutje suikersiroop en een theelepel rietsuiker toe. Roer voorzichtig. Voeg 50 ml barcardi toe en roer door. Voeg crushed ijs toe en wat sodawater.

groene cocktail ananas mintGroene Cocktail “Ananas Mint”
Ingrediënten: 10 ml pepermuntsiroop, 60 ml bitter lemon, 120 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!

Drink ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel