Cocktails

cocktailsVandaag had ik een barbecue van het werk. Samen met een collega heb ik ook cocktails ‘geshaked’. De vier cocktails, 2 alcoholische en 2 niet alcoholische, gingen als zoete broodjes, we waren dus al snel uitverkocht. Uiteraard heb ik de recepten nog!

Rode Cocktail
Ingrediënten: 30 ml grenadine siroop, 60 ml ananassap, 60 ml sinaasappelsap, 60 ml grapefruitsap,
Alles in de shaker en shaken maar en in een glas met ijs!

Mohito CocktailBlauwe Cocktail
Ingrediënten: 30 ml Blue Curacao, 30 ml kokosmelk, 30 ml Barcardi, 60 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!

Cocktail met munt
Ingrediënten: 2 partjes limoen, 10 muntblaadjes, scheutje suikersiroop, theelepel rietsuiker, 50 ml Barcardi, crushed ijs, sodawater,
Knijp de limoenpartjes uit boven een cocktailglas en doe ze in het glas. Voeg de muntblaadjes, een scheutje suikersiroop en een theelepel rietsuiker toe. Roer voorzichtig. Voeg 50 ml barcardi toe en roer door. Voeg crushed ijs toe en wat sodawater.

plaatjeGroene Cocktail “Ananas Mint”
Ingrediënten: 10 ml pepermuntsiroop, 60 ml bitter lemon, 120 ml ananassap,
Alles in de shaker en shaken maar en dan in een cocktailglas met ijs!

Drink ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat