Stoofvlees

Stoofvlees
Ingrediënten: 600 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, rozemarijn, 1 wortel, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml bouillon,

Aantal personen: 4

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden rundvlees met zout, peper en een beetje bloem. Bak het rundvlees bruin in hete boter. Haal het uit de pan en zet het even apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en wat rozemarijn tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak mee tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 400 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook. Zet de pan met de deksel er half op ongeveer 1 1/2 uur op een laag vuurtje. Laat de laatste 30 minuten de deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken. Lekker met Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel