Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Rijst met Kip, Peultjes en Banaan
Ingrediënten: rijst, 100 gram peultjes, 1 kipfilet, 1 ui, 3 bosuien, 125 gram champignons, 3 eetlepels Samasaya ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water, 1 eetlepel maïzena, 1 kuipje Maggi kippenbouillon (of 1 blokje kippenbouillon), 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. kook 100 gram peultjes beetgaar, giet af en houdt even apart. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak mee tot de ui zacht is. Voeg 125 gram in plakjes gesneden champignons toe, bak mee tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water en 1 eetlepel maïzena. Doe de peultjes bij de kip en voeg de saus met 1 kuipje Maggi kippenbouillon en 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat