Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Ingrediënten: rijst, 100 gram peultjes, 1 kipfilet, 1 ui, 3 bosuien, 125 gram champignons, 3 eetlepels Samasaya ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water, 1 eetlepel maïzena, 1 kuipje Maggi kippenbouillon (of 1 blokje kippenbouillon), 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. kook 100 gram peultjes beetgaar, giet af en houdt even apart. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak mee tot de ui zacht is. Voeg 125 gram in plakjes gesneden champignons toe, bak mee tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water en 1 eetlepel maïzena. Doe de peultjes bij de kip en voeg de saus met 1 kuipje Maggi kippenbouillon en 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel