Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten: spaghetti, zout, 150 gram gehakt, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram champignons, 1 tomaat, 1 blik tomaatblokjes, 1 groentebouillonblokje, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 150 gram gehakt met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het gehakt bruin is. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en tijm naar smaak en bak tot de uien goudbruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 blik tomaatblokjes toe. Verkruimel er 1 groentebouillonblokje boven. Breng kort aan de kook en laat vervolgens nog 10 minuten pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg het gehakt en de ontbijtspek weer toe en warm het geheel goed door. Serveer de saus met de spaghetti en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel