Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Ingrediënten: spaghetti, zout, 150 gram gehakt, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram champignons, 1 tomaat, 1 blik tomaatblokjes, 1 groentebouillonblokje, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 150 gram gehakt met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het gehakt bruin is. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en tijm naar smaak en bak tot de uien goudbruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 blik tomaatblokjes toe. Verkruimel er 1 groentebouillonblokje boven. Breng kort aan de kook en laat vervolgens nog 10 minuten pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg het gehakt en de ontbijtspek weer toe en warm het geheel goed door. Serveer de saus met de spaghetti en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat