Lasagna

Lasagne
Lekker makkelijke dag vandaag, de onderstaande tomatensaus had ik al eerder gemaakt en toen ingevroren. Kaassaus erbij gemaakt, lasagna opbouwen en even in de oven. Heerlijk op een zondag!

Tomatensaus
(voldoende voor 4 eenpersoons-ovenschaaltjes lasagne)
Ingrediënten: 3 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, 400 gram champignons, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 groentebouillonblokje,

Bak 3 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en tijm naar smaak tot de uien goudbruin zijn. Voeg 400 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten toe en 1 blik tomaatblokjes toe. Verkruimel er 1 groentebouillonblokje boven. Breng kort aan de kook en laat vervolgens nog 10 minuten pruttelen. Pureer als de saus is afgekoeld met de staafmixer.

Kaassaus
Ingrediënten: 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, paprikapoeder, nootmuskaat, zout, 100 gram belegen kaas,

Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 100 gram belegen kaas door. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en nootmuskaat.

Doe in een ovenschaal een laagje tomatensaus, laagje kaassaus en een laagje lasagnebladen. Vervolgens nog een laagje tomatensaus, lasagnebladen en als laatste de kaassaus. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over de lasagna. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel