Aardappelgratin met Brie, Salami en Ui

Aardappelgratin met Brie, Salami en Ui

Ingrediënten: 700 gram aardappels, 1 ui, 100 gram salami, 200 gram brie, zout, peper, 125 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 100 gram fijngesneden salami tot de ui zacht is. Doe in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes, leg er plakjes brie op en wat ui-salami. Dan weer een laagje aardappelschijfjes, brie en ui-salami en als laatste een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout en peper. Giet in de ovenschaal 125 ml kookroom. Strooi over de schotel, geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er biefstuk en een salade bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel