Aardappelgratin met Brie, Salami en Ui

Aardappelgratin met Brie, Salami en Ui
Ingredi├źnten: 700 gram aardappels, 1 ui, 100 gram salami, 200 gram brie, zout, peper, 125 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 100 gram fijngesneden salami tot de ui zacht is. Doe in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes, leg er plakjes brie op en wat ui-salami. Dan weer een laagje aardappelschijfjes, brie en ui-salami en als laatste een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout en peper. Giet in de ovenschaal 125 ml kookroom. Strooi over de schotel, geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er biefstuk en een salade bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat