Bloemkool en Broccoli met Kaassaus en Spek

Bloemkool en Broccoli met Kaassaus en Spek
Ingrediƫnten: 1 kleine bloemkool, 1 kleine broccoli, zout, 150 gram plakjes ontbijtspek, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 100 gram geraspte kaas, 1 theelepel mosterd,

Aantal personen: 3

Kook de bloemkool en broccoli (in roosjes gesneden) gaar in water met wat zout. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig en laat het uitlekken op keukenpapier. Smelt 25 gram boter. Voeg, als de boter is gesmolten, 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Haal van het vuur af. Voeg al roerende 250 ml melk toe. Zet op een laag vuur en roer er 100 gram geraspte kaas en 1 theelepel mosterd door. Laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool en broccoli met de kaassaus en het knapperige ontbijtspek. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel