Gehaktballetjes met Zweedse Saus

Gehaktballetjes met Zweedse Saus
Ingrediƫnten: 12 gehaktballetjes, 375 ml kookroom, 1 Maggi bouillonkuipje rund, scheutje citroensap,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin. Doe ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Doe in het achtergebleven vet (als het veel is wat afgieten) 375 ml kookroom. Los al roerend in de kookroom 1 Maggi bouillonkuipje op. Voeg een scheutje citroensap toe en laat het geheel een beetje inkoken. Serveer met de gehaktballetjes. Wij hebben er aardappelpuree en rode kool met peertjes bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat