Gehaktballetjes met Zweedse Saus

Gehaktballetjes met Zweedse Saus

Ingrediënten: 12 gehaktballetjes, 375 ml kookroom, 1 Maggi bouillonkuipje rund, scheutje citroensap,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin. Doe ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Doe in het achtergebleven vet (als het veel is wat afgieten) 375 ml kookroom. Los al roerend in de kookroom 1 Maggi bouillonkuipje op. Voeg een scheutje citroensap toe en laat het geheel een beetje inkoken. Serveer met de gehaktballetjes. Wij hebben er aardappelpuree en rode kool met peertjes bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel