Spätzle met Kip en Champignon-Kaassaus

Spätzle met Kip en Champignon-Kaassaus
Ingrediënten: spätzle, 1 kipfilet, kipkruiden, 1 ui, 250 gram champignons, 100 ml fond, 100 ml kookroom, peterselie, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spätzle volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes en kruid met kipkruiden. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak mee tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg 100 ml fond en 100 ml kookroom toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus indikt. Giet de spätzle af en roer door de saus. Roer er daarna ook fijngehakte peterselie en 100 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat