Spätzle met Kip en Champignon-Kaassaus

Spätzle met Kip en Champignon-Kaassaus

Ingrediënten: spätzle, 1 kipfilet, kipkruiden, 1 ui, 250 gram champignons, 100 ml fond, 100 ml kookroom, peterselie, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spätzle volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes en kruid met kipkruiden. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak mee tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg 100 ml fond en 100 ml kookroom toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen zodat de saus indikt. Giet de spätzle af en roer door de saus. Roer er daarna ook fijngehakte peterselie en 100 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel