Fusilli Bolognese

Fusilli Bolognese

Ingrediënten: fusilli, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 wortel, scheutje rode wijn, 2 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 3

Kook de fusilli in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 300 gram gehakt toe en bak dit rul en bruin. Voeg 1 geraspte wortel toe en bak kort mee. Giet er een scheutje rode wijn aan toe en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 2 in blokjes gesneden tomaten en 500 ml gezeefde tomaat toe en verkruimel er een bouillonblokje boven. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de fusilli. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel