Schnitzel met Sugarsnaps, Shiitake en Worteltjes

Schnitzel met Sugarsnaps, Shiitake en Worteltjes

Ingrediënten: 2 schnitzels, 100 gram sugarsnaps, 3 bosuien, 100 gram shiitake, 1 klein blikje worteltjes, 250 ml bouillon, 50 ml kookroom, 1 eetlepel aardappelzetmeel,

Aantal personen: 3

Snij 2 schnitzels in reepjes. Bak de schnitzelreepjes om en om bruin in hete olie. Voeg 100 gram in lengte gehalveerde sugarsnaps toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en 100 gram in plakjes gesneden shiitake toe en bak mee tot de shiitakes zacht is. Voeg vervolgens 1 uitgelekt blikje worteltjes en 250 ml bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg 50 ml kookroom en 1 eetlepel aardappelzetmeel toe en roer door tot de saus bindt. Wij hebben er krieltjes uit de Lékué braadstromer bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel