Schnitzel met Sugarsnaps, Shiitake en Worteltjes

Schnitzel met Sugarsnaps, Shiitake en Worteltjes
Ingrediënten: 2 schnitzels, 100 gram sugarsnaps, 3 bosuien, 100 gram shiitake, 1 klein blikje worteltjes, 250 ml bouillon, 50 ml kookroom, 1 eetlepel aardappelzetmeel,

Aantal personen: 3

Snij 2 schnitzels in reepjes. Bak de schnitzelreepjes om en om bruin in hete olie. Voeg 100 gram in lengte gehalveerde sugarsnaps toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en 100 gram in plakjes gesneden shiitake toe en bak mee tot de shiitakes zacht is. Voeg vervolgens 1 uitgelekt blikje worteltjes en 250 ml bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg 50 ml kookroom en 1 eetlepel aardappelzetmeel toe en roer door tot de saus bindt. Wij hebben er krieltjes uit de Lékué braadstromer bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat