Broodje Bal met Atjar en Pindasaus

Broodje Bal met Atjar en Pindasaus
Ingrediënten: 3 gebraden gehaktballen, 1 ui, atjar tjampoer, 2 eetlepels pindakaas, 50 ml kookroom, 1 theelepel sambal, scheutje limoensap, ketjap manis, chilisaus, water, 6 witte bollen,

Aantal broodjes: 6

Snij 3 gehaktballen in plakjes en bak de plakjes gehaktbal bruin. Snij 1 ui in ringen en bak deze zacht. Maak een pindasaus door 2 eetlepels pindakaas op middelhoog vuur te smelten met 50 ml kookroom, 1 theelepel sambal, een scheutje limoensap, ketjap manis en chilisaus (beide naar smaak). Voeg als laatste nog een beetje water toe zodat je een gladde saus krijgt. Snij 6 witte bollen open en beleg met de plakjes gehaktbal, ui, atjar tjampoer en de pindasaus. Eet smakelijk!


4 reacties op “Broodje Bal met Atjar en Pindasaus

  1. Hoi Anja,gebraden gehaktballen in plakjes snijden dan weer bakken worden de plakken niet erg droog, of begrijp ik het recept niet want het lijkt mij heerlijk om te maken .
    Groetjes Aad

    • Zelf had ik die voorgebraden gehaktballen gekocht bij de Albert Heijn, zelfgemaakte gehaktballen zou ik gewoon op warmen in de jus en daarna pas in plakjes snijden. (en het was inderdaad lekker!)

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel