Macaroni met Courgette en Ontbijtspek in Kaassaus

Macaroni met Courgette en Ontbijtspek in Kaassaus
Ingrediƫnten: macaroni, zout, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 sjalotje, 1 courgette, 100 ml kookroom, 100 ml water, 1 groentebouillonblokje, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 fijngehakt sjalotje en 1 in stukjes gesneden courgette toe en bak tot de courgette zacht is. Voeg vervolgens 100 ml kookroom, 100 ml water en 1 groentebouillonblokje toe. Breng al roerend aan de kook en los zo het bouillonblokje op. Haal de pan van het vuur af en laat al roerende 100 gram geraspte kaas in de saus smelten. Serveer de saus met de macaroni. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat