Pasta met Runderstoof

Pasta met Runderstoof
Ingrediƫnten: 600 gram rundvlees, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, rozemarijn, 1 wortel, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml bouillon, 1 laurierblaadje, spaghetti,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 600 gram in blokjes gesneden rundvlees bruin in hete boter. Haal het uit de pan en zet het even apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en wat rozemarijn tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak mee tot de champignons zacht zijn. Giet er een scheutje rode wijn bij en laat de alcohol verdampen. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 400 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook. Doe er een laurierblaadje bij. Zet de pan met de deksel er op minstens 30 minuten in de voorverwarmde oven, haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken (of doe dit even op het vuur). Bereid ondertussen de spaghetti in kokend water met wat zout. Serveer de runderstoof met de spaghetti. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel