Indonesische Macaroni Schotel

Indonesische Macaroni Schotel
Ingrediënten: macaroni, 5 eieren, 375 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram hamreepjes, 200 gram geraspte kaas, paneermeel,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Klop 5 eieren los met 375 ml melk. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Roer er 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram hamreepjes en 200 gram geraspte kaas door. Giet de macaroni af en roer door het ook door het eieren mengsel. Doe alles in een grote ovenschaal. Strooi er paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer bij de Indonesische macaroni schotel een sausje van 1/2 eetlepel sambal, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 fijngehakt sjalotje en 2 fijngehakte teentjes knoflook (alles even mixen met de staafmixer). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat