Indonesische Macaroni Schotel

Indonesische Macaroni Schotel

Ingrediënten: macaroni, 5 eieren, 375 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram hamreepjes, 200 gram geraspte kaas, paneermeel,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Klop 5 eieren los met 375 ml melk. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Roer er 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram hamreepjes en 200 gram geraspte kaas door. Giet de macaroni af en roer door het ook door het eieren mengsel. Doe alles in een grote ovenschaal. Strooi er paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer bij de Indonesische macaroni schotel een sausje van 1/2 eetlepel sambal, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 fijngehakt sjalotje en 2 fijngehakte teentjes knoflook (alles even mixen met de staafmixer). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel