Nasi met Babi Ketjap

Nasi met Babi Ketjap

Nasi
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 2 bosuien, 200 gram gekookte rijst, ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak en 2 theelepels sambal toe, bak kort mee. Voeg 2 in ringen gesneden bosui en de koude gekookte rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 2 speklappen, 3 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels Samasaya babi kecap,

Snij 2 speklappen in reepjes. Meng 3 eetlepels ketjap manis met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal. Marineer hierin de speklappen voor minstens 1 uur. Bak de gemarineerde spaklapreepjes op hoog vuur bruin. Voeg 2 eetlepels Samasaya babi kecap toe en warm even goed door. Serveer met de nasi en met cassave. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel