Nasi met Babi Ketjap

Nasi met Babi Ketjap

Nasi
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 2 bosuien, 200 gram gekookte rijst, ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak en 2 theelepels sambal toe, bak kort mee. Voeg 2 in ringen gesneden bosui en de koude gekookte rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 2 speklappen, 3 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels Samasaya babi kecap,

Snij 2 speklappen in reepjes. Meng 3 eetlepels ketjap manis met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal. Marineer hierin de speklappen voor minstens 1 uur. Bak de gemarineerde spaklapreepjes op hoog vuur bruin. Voeg 2 eetlepels Samasaya babi kecap toe en warm even goed door. Serveer met de nasi en met cassave. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>