Nasi met Babi Ketjap

Nasi met Babi Ketjap
Nasi
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 2 bosuien, 200 gram gekookte rijst, ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak en 2 theelepels sambal toe, bak kort mee. Voeg 2 in ringen gesneden bosui en de koude gekookte rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 2 speklappen, 3 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels Samasaya babi kecap,

Snij 2 speklappen in reepjes. Meng 3 eetlepels ketjap manis met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal. Marineer hierin de speklappen voor minstens 1 uur. Bak de gemarineerde spaklapreepjes op hoog vuur bruin. Voeg 2 eetlepels Samasaya babi kecap toe en warm even goed door. Serveer met de nasi en met cassave. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat