Kip Curry met Doperwten en Worteltjes

Kip Curry met Doperwten en Worteltjes
Ingrediënten; rijst, 1 kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 appel, kerriepoeder, 1 blik tomaatblokjes, 1 blik (400 gram) doperwten en worteltjes, 200 ml kokosmelk, 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook en 1 in blokjes gesneden appel (geschild) toe. Stoof ongeveer 5 minuten. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blik doperwten en worteltjes (uitgelekt) en 200 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven. Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


3 reacties op “Kip Curry met Doperwten en Worteltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat