Gehaktballen met Luikse Saus

Gehaktballen met Luikse Saus
Ingrediënten: 4 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 380 ml vleesfond (1 potje), 3 eetlepels appelstroop, 30 gram rozijnen, 2 eetlepels aardappelzetmeel, beetje water,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 4 gehaktballen (al gekruid) in een ovenschaal, zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht is. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten iets in dikken. Meng 2 eetlepels aardappelzetmeel met een beetje water. Voeg dit toe aan de saus om het zo te binden. Roer goed door. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met Vlaamse friet en een salade. Eet smakelijk!


1 reactie op “Gehaktballen met Luikse Saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel