Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten: spaghetti, zout, 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 250 gram ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 bouillonblokje, geraspte kaas

Aantal personen: 3

Doe in een keukenmachine 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook en 250 gram champignons (allemaal schoongemaakt en gepeld etc). Pureer de groente. Doe een blik tomaatblokjes erbij en zet de keukenmachine nog even aan. Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 200 gram gehakt bruin. Voeg de gepureerde groente toe. Verkruimel een bouillonblokje er boven. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 20 minuten op laag vuur doorwarmen. Serveer met de spaghetti en eventueel geraspte kaas. Eet smakelijk!


5 reacties op “Spaghetti Bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel