Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Ingrediënten: spaghetti, zout, 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 250 gram ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 bouillonblokje, geraspte kaas

Aantal personen: 3

Doe in een keukenmachine 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook en 250 gram champignons (allemaal schoongemaakt en gepeld etc). Pureer de groente. Doe een blik tomaatblokjes erbij en zet de keukenmachine nog even aan. Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 200 gram gehakt bruin. Voeg de gepureerde groente toe. Verkruimel een bouillonblokje er boven. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 20 minuten op laag vuur doorwarmen. Serveer met de spaghetti en eventueel geraspte kaas. Eet smakelijk!


5 reacties op “Spaghetti Bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat