Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Aantal personen: 3

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rijst 1/2 eetlepel ketjap manis,

Kook de rijst van te voren gaar en laat het afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg geleidelijk de koude rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met 1 eetlepel ketjap manis.

Ajam Kerrie
Ingrediënten: 1 1/2 kipfilet, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, koenjit, laos, djinten, ketoembar, 200 ml kokosmelk, 2 maggiblokjes,

Snij 1 1/2 kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet blokjes bruin in hete boter. Voeg 1 kleine gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 verkruimelde maggiblokjes toe. Breng al roerende aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Gehaktballetjes in Ketjapsaus
Ingrediënten: 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels water, 2 champignons, 6 gehaktballetjes,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 5 eetlepels ketjap manis met 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus en 2 eetlepels water. Snij 2 champignons in dunne plakjes en roer dit door de saus. Doe de saus in een klein ovenschaaltje. Leg de gehaktballetjes in de saus. Zet het ovenschaaltje ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kipsaté
Ingrediënten: 1 1/2 kipfilet, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup,

Snij 1 1/2 kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel tomatenketchup. Laat dit zeker een uur marineren. Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Gril de kipsaté in de grilpan.

Pindasaus
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 200 ml kokosmelk, 6 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1/2 eetlepel chilisaus,

Meng op laag vuur 1 theelepel sambal, 200 ml kokosmelk, 6 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis en 1/2 eetlepel chilisaus. Laat langzaam aan de kook komen en warm het geheel goed door.


2 reacties op “Indische Rijsttafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel