Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus

Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, zout, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 100 gram geraspte kaas, 125 gram hamreepjes, nootmuskaat, peper,

Aantal personen: 2

Kook de bloemkool (in roosjes gesneden) gaar in water met wat zout. Smelt 25 gram boter. Voeg, als de boter is gesmolten, 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Haal van het vuur af. Voeg al roerende 250 ml melk toe. Zet op een laag vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Voeg 125 gram hamreepjes toe en warm het geheel op laag vuur door. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Ham-Kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel