Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus
Ingrediƫnten: 1 kleine bloemkool, zout, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 100 gram geraspte kaas, 125 gram hamreepjes, nootmuskaat, peper,

Aantal personen: 2

Kook de bloemkool (in roosjes gesneden) gaar in water met wat zout. Smelt 25 gram boter. Voeg, als de boter is gesmolten, 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Haal van het vuur af. Voeg al roerende 250 ml melk toe. Zet op een laag vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Voeg 125 gram hamreepjes toe en warm het geheel op laag vuur door. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Ham-Kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat