Stoofvlees

Stoofvlees
Ingrediënten: 1 kilo mager rundvlees, zout, peper, bloem, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, een scheutje rode wijn, 500 ml bouillon, 1 plak ontbijtkoek,

Aantal personen: 4

Snij 1 kilo mager rundvlees in blokjes. Bestrooi het met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees in porties bruin en houd het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden wortel toe en bak mee tot de wortel bijna zacht is. Blus met een scheutje rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg zoveel bouillon tot alles ‘onder staat’. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens zo’n 2 uur op laag vuur pruttelen. Roer een kwartier voor dat je gaat eten een plak ontbijtkoek (verkruimeld) door het vlees, zo bind de saus beter. Lekker met een salade en Franse frietjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat



Weekdeals (468x60)