Doperwten Risotto met Champignons en Ontbijtspek

Doperwten Risotto met Champignons en Ontbijtspek
Ingrediƫnten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram risotto rijst, 1 scheutje witte wijn, 300 gram diepvries doperwten, 750 ml bouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in hete olie. Schep, als het ontbijtspek knapperig is, het ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 125 gram in plakjes gesneden champignons tot het zacht. Schep ook de champignons uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat al roerende de alcohol verdampen. Doe 300 gram diepvries doperwten erbij. Voeg daarna geleidelijk 750 ml bouillon toe. Voeg steeds zoveel bouillon toe tot het bijna onderstaat, roer even door en laat vervolgens even staan, voeg dan weer wat bouillon toe tot de risotto gaar is. Dit kan zo’n 20 minuten duren. Roer er als laatste geraspte kaas naar wens door en laat de kaas smelten. Doe op je bord eventueel nog wat extra geraspte kaas over de risotto. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat