Ajam Setan

Ajam Setan

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, mosterd, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 100 ml water, scheutje citroensap,

Aantal personen: 2

Wrijf 2 kipfilets in met zout en mosterd. Laat dit een uur marineren. Doe 1 ui, 2 teentjes knoflook en 1 1/2 theelepel sambal in een keukenmachine en maak er een pasta van. Bak de kipfilets bruin aan beide zijden. Voeg de ui-pasta toe en bak kort mee. Voeg 2 eetlepels ketjap manis en een scheutje citroensap toe. Laat het geheel nog 15 minuten pruttelen zodat de kipfilet goed gaar is van binnen. Serveer de kipfilet met de ui-ketjapsaus. Lekker met nasi. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel