Balletjes met Krieken

Balletjes met Krieken
Ingrediënten: 1 ui, 300 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, zout, peper, bloem, 1 eetlepel maïzena, beetje water, 1 pot kersen,

Aantal personen: 2

Stoof 1 fijngesnipperde ui aan in boter op laag vuur tot het zacht is. Laat de ui afkoelen. Meng 300 gram gehakt met de gestoofde ui, 1 ei en een beetje paneermeel. Breng het op smaak met zout en peper. Rol er balletjes van. Rol de balletjes door een beetje bloem. Bak de gehaktballetjes in hete boter op middelhoog vuur bruin. Meng 1 eetlepel maïzena met een beetje water tot een papje. Zet in een aparte pan 1 pot kersen met het sap en het maïzenapapje op en laat het op middelhoog vuur langzaam warm worden. Serveer de gehaktballetjes met de kersen (of te wel krieken). Wij hebben er Vlaamse frieten en een salade bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)