Appel-Speculaascake

Appel-Speculaascake
Ingrediënten: 125 gram roomboter, 125 gram suiker, 4 eieren, 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje sinaasappelsuiker (of vanillesuiker), 200 gram speculaaskoekjes, 1 eetlepel speculaaskruiden, 1 Jonagold appel, 1 eetlepel donkere basterdsuiker,

Verwarm de oven voor op 180 graden (gewone oven). Mix 125 gram boter met 125 gram suiker. Voeg één voor één 4 eieren toe en mix tot een schuimig geheel. Mix er vervolgens 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje sinaasappelkruiden door en mix tot een goed beslag. Verkruimel 200 gram speculaasjes en mix de kruimels met 1 eetlepel speculaaskruiden en 3/4 in kleine blokjes gesneden appel (geschild) door het beslag. Doe het beslag in een ingevet en gebloemd cakeblik (siliconenvorm is handig). Snij 1/4 van de appel in dunne schijfjes en duw dit voorzichtig boven op het beslag. Strooi er 1 eetlepel donkere basterdsuiker over. Zet het cakeblik ongeveer 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel